Samen Helmond gezonder maken?

Wil jij je fitter en gezonder voelen?
Meer energie hebben?
Gesteund worden door anderen?
Kijk eens rond op deze site. Samen zetten we de stap naar gezonder.

inschrijven nieuwsbrief

Binnenkort te doen …

Stappen zetten naar een gezondere leefstijl?

Leefstijladvies werkt het beste als het bij jou past. Wat zijn de beste voedingsadviezen bij jouw aandoening? Welke vorm van bewegen en ontspannen past bij jou?

Gezond Helmond blog

Terugblik op Mentaal #GezondHelmond 2024

Op het programma terugkijken doen we met gepaste trots, alleen al omdat we merkten dat er zóveel bereidheid bestaat bij zoveel mensen en organisaties om mee te denken en doen vanuit eigen expertise. En precies dat gegeven maakt dat ‘in verbinding’ veel moois kon ontstaan.

Laat je inspireren …

“Wanneer de patiënt gemotiveerd is en zich realiseert dat hij of zij zelf iets aan de aandoening kan doen, kun je samen verder komen.”

Cardioloog Jeroen
Lammers van het Elkerliek Ziekenhuis

“Ik ben al 7 jaar van de insuline af. Ik ben 40 kilo afgevallen. Ik kon geen 500 meter meer joggen en nu bij HAC weer wekelijks hardlopen.”

Wim Tilburgs
(ex)diabetespatiënt en mede-iniatiefnemer van GezondHelmond

Op de hoogte blijven? Meedoen? Aan de slag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Praat mee in onze Facebookgroep: Gezond Helmond Groep.


GezondHelmond in de uitzending bij EenVandaag.

In de video hierboven de opnames gemaakt door het programma EenVandaag. We zien onder andere wethouder Dortmans van de gemeente Helmond. Mhammed Yahia van de LEVgroep, Saïda Tilburgs – Benfatimi namens Het Suikerhuis en Wim Tilburgs voorzitter en oprichter van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Meer informatie over de uitzending op de site van EenVandaag

De Nationale Diabetes Challenge ook in Helmond. Wandelen is het beste medicijn

Wil jij gaan wandelen? Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge. Samen met de wandelgroep, begeleid door een professional, ga je 20 weken wandelen. En weet je wat fijn is? Je hoeft niet sportief te zijn om mee te doen, je loopt op je eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer. Samen trainen we naar een afsluitende wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

Meer informatie of inschrijven

Ga jij mee wandelen?

Wil jij…?

  • genieten van leuke wandelingen
  • je fitter en gezonder voelen
  • meer energie hebben
  • Wat afvallen
  • begeleid worden door professionals
  • diabetes voorkomen
  • of diabetes onder controle krijgen

In de afgelopen acht jaar hebben duizenden mensen meegedaan met de Nationale Diabetes Challenge. Stap voor stap hebben zij ervaren wat wandelen met diabetes doet.

Uit onderzoek blijkt dat mensen door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben. Veel hebben ook minder medicijnen nodig. Mensen verliezen gewicht en zitten lekkerder in hun vel. Door het wandelen in een groep vinden deelnemers bewegen leuker en leren ze veel nieuwe mensen kennen. Meedoen is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook gezellig.