Samen Helmond gezonder maken?

Gezond worden en blijven doen we samen. Helmond is niet alleen de gezelligste stad van Nederland, binnenkort ook de gezondste. Gezond Helmond is een initiatief van maatschappelijke organisaties, zorgverleners en bewoners om dat voor elkaar te krijgen.

Binnenkort te doen …

Stappen zetten naar een gezondere leefstijl?

Leefstijladvies werkt het beste als het bij jou past. Wat zijn de beste voedingsadviezen bij jouw aandoening? Welke vorm van bewegen en ontspannen past bij jou?

Gezond Helmond blog

Suikerhuis Helmond

Het Suikerhuis in Helmond

In Helmond gaat een uniek project van start: het Suikerhuis, een supportgroep van en voor mensen met diabetes. Saïda Tilburgs-Benfatimi is de eerste ambassadeur.

Laat je inspireren …

“Wanneer de patiënt gemotiveerd is en zich realiseert dat hij of zij zelf iets aan de aandoening kan doen, kun je samen verder komen.”

Cardioloog Jeroen
Lammers van het Elkerliek Ziekenhuis

“Ik ben al 7 jaar van de insuline af. Ik ben 40 kilo afgevallen. Ik kon geen 500 meter meer joggen en nu bij HAC weer wekelijks hardlopen.”

Wim Tilburgs
(ex)diabetespatiënt en mede-iniatiefnemer van GezondHelmond

Op de hoogte blijven? Meedoen? Aan de slag?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Praat mee in onze Facebookgroep: Gezond Helmond Groep.

GezondHelmond in de uitzending bij EenVandaag.

In de video hiernaast de opnames gemaakt door het programma Eenvandaag. We zien onder ander wethouder Dortmans van de gemeente Helmond. Mhammed Yahia van de LEVgroep, Saïda Tilburgs-Benfatimi namens Het Suikerhuis en Wim Tilburgs voorzitter en oprichter van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Meer informatie over de uitzending op de site van EenVandaag

De Nationale Diabetes Challenge ook in Helmond. Wandelen is het beste medicijn

Wil jij gaan wandelen? Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge. Samen met de wandelgroep, begeleid door een professional, ga je 20 weken wandelen. En weet je wat fijn is? Je hoeft niet sportief te zijn om mee te doen, je loopt op je eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer. Samen trainen we naar een afsluitende wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer

Meer informatie of inschrijven

Wil jij …?

  • genieten van leuke wandelingen
  • je fitter en gezonder voelen
  • meer energie hebben
  • begeleid worden door professionals
  • je diabetes onder controle krijgen
  • of diabetes voorkomen?

In de afgelopen acht jaar hebben duizenden mensen meegedaan met de Nationale Diabetes Challenge. Stap voor stap hebben zij ervaren wat wandelen met diabetes doet.

Uit onderzoek blijkt dat mensen door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben. Veel hebben ook minder medicijnen nodig. Mensen verliezen gewicht en zitten lekkerder in hun vel. Door het wandelen in een groep vinden deelnemers bewegen leuker en leren ze veel nieuwe mensen kennen. Meedoen is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook gezellig.

Inschrijven