Op bovenstaande foto zie je Saïda, lees wat ze met Het Suikerhuis gaat doen.

In Helmond gaat een uniek project van start: het Suikerhuis, een supportgroep van en voor mensen met suikerziekte. Saïda Tilburgs-Benfatimi is de eerste ambassadeur. 

Een buurtaanpak voor mensen met suikerziekte

Suikerziekte ook wel diabetes type 2 genoemd komt vaker voor bij mensen met een lager inkomen. Ook onder mensen van Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse en Surinaamse afkomst komt suikerziekte vaker voor. Beide groepen worden door de bestaande leefstijlprogramma’s minder goed bereikt. Met het Suikerhuis wordt suikerziekte in buurten en wijken aangepakt. 

Supportgroep

Saïda is de eerste ambassadeur van Het Suikerhuis. Samen met LEVgroep gaat Saïda van start met supportgroepen voor mensen met suikerziekte in de binnenstad van Helmond.

Samen helpen de groepsleden elkaar om zo goed mogelijk met suikerziekte om te gaan. Ook mensen met een verhoogd risico op suikerziekte zijn welkom. Een verhoogd risico kan bijvoorbeeld zijn mensen met veel suikerziekte in hun familie. Mensen die tijdens hun zwangerschap last hadden van hoge suikers of mensen met een te grote buikomvang.

Wat is een Suikerhuis?

  • Op een locatie in de buurt komen buurtgenoten en ervaringsdeskundigen regelmatig samen.
  • Ze delen ervaringen en geven elkaar tips.
  • Samen zoeken ze naar activiteiten voor zichzelf zoals wandelen of een gezonde maaltijd klaarmaken.
  • Onderling bespreken ze de de vooruitgang van hun waardes zoals de bloedsuikerspiegel.
  • Buurtgenoten helpen elkaar om gezonder te worden!

Deelname aan Het Suikerhuis is gratis

Meer dan één miljoen mensen in Nederland heeft diabetes type 2, maar er is wat aan te doen! Met een andere leefstijl kun je je gezondheid terugkrijgen. Je voelt je fitter, hebt meer energie voor activiteiten en familiecontacten en kunt weer meedoen. 

Het Suikerhuis is een initiatief van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, de overkoepelende landelijke stichting op het gebied van supportgroepen voor leefstijl en gezondheid. 

Suikerhuis elke dinsdagmiddag in ’t Huukske

Elke dinsdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur is er een Suikerhuis bijeenkomst voor Marokkaanse dames in buurthuis ’t Huukske
Willem Beringsplein 88
5701 ZG Helmond

Meld je aan voor het Suikerhuis in Helmond

Aanmelden kan door het invullen van onderstaand formulier. Maar je kan Saïda ook bellen of een WhatsApp bericht sturen op 06 48 16 96 76.

Het Suikerhuis is een samenwerking van:

Healthy Sisters Logo
Levgroep
Je Leefstijl Als Medicijn

En het landelijke programma 2Diabeat

2diabeat doe met ons mee